Avukatlar ve Stajyer Avukatlar için
BİREYSEL BAŞVURU VE AİHS’İN İÇ HUKUKTA UYGULANMASI
SEMİNERLERİ- 2020
Tahir Elçi Vakfı İnsan Hakları Akademisi, insan hakları ve demokrasi konularında bütüncül bir yaklaşıma ulaşmak isteyen avukatlara yönelik olarak, özellikle kriz dönemlerinde insan hakları ve demokrasi mücadelesi içinde yargı uygulamalarının kalitesini artırmak amacıyla bu online seminerleri düzenliyor.
Bu Eğitim Kimler İçin?
· Avukatlık meslek faaliyeti içinde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni kullanan, hak ihlali iddiasıyla müvekkilinin başvurusunu Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde takip etmek isteyen,
· Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS)'nde düzenlenen kimi hakları daha yakından tanıyarak iç hukukta da bu bilgisini kullanmak isteyen,
· Eğitim konularında deneyimlerini ve gözlemlerini diğer meslektaşlar ile paylaşarak farklı görüşleri ve bakış açılarını tanımak isteyen, avukatlar ve stajyer avukatlar için...
**Eğitimler çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilecektir.
Hangi Konu Başlıkları Öne Çıkıyor? Kimler Var Bu Okulda?
· AİHM ve AYM'ye bireysel başvuru usulü
· AİHS sistemi, dikkat edilmesi gerekenler
· İşkence Yasağı Ve Yaşam Hakkı
· Kişi Özgürlüğü ve Güvenliği Hakkı
· Adil Yargılanma Hakkı
· Ayrımcılık Yasağı
· Mülkiyet Hakkı
Bu başlıkları Av.Orhan Kemal Cengiz, Av.Mehmet Nur Terzi, Av.Benan Molu,Av.Tuğçe Duygu KÖKSAL, Av.Beydağ Tıraş Öneri ve Dr. Günal Kurşun'dan dinleyebilirsiniz.
Ayrıntılı eğitim programı seçilen katılımcılara eğitimden önce gönderilecektir.
Nerede, Ne Zaman, Ne Kadar Sürecek?
Eğitimler, bilgisayar üzerinden online katılımlı gerçekleştirilecek.
Seminerler 21 Aralık- 27 Aralık 2020 arası 7 gün boyunca, her gün 16.00-17.30 saatleri arasında sürecek. Katılım 25 kişi ile sınırlı.
Katılımcıları Nasıl Belirleyeceğiz?
· Katılımcıların seçiminde bir denge gözetmeye çalışacağız. Mesleki deneyim, cinsiyet/cinsel yönelim/cinsiyet kimliği dağılımı, dengesine dikkat edeceğiz. Özellikle kadınlar, lgbti+, çocuklar, gibi duyarlı gruplarla çalışıyorsanız, bunu lütfen başvurunuzda belirtiniz.
· Bu konulardaki eğitim-çalışma isteyen deneyimli başvurulara öncelik vermeyeceğiz. Amacımız; deneyimsiz ve deneyimli meslektaşların dengeli dağılımını gözeterek bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmek.
· Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Barolarına kayıtlı stajyer avukat ve avukatların yapacağı başvurulara öncelik tanınacaktır.
Başka?
· Eğitimler bilgisayar üzerinden Zoom programıyla verilecek. Programı önceden bilgisayarınıza indirip kurmanızı tavsiye ediyoruz. Ancak bunu tercih etmezseniz, doğrudan web sayfası üzerinden de bağlanmanız mümkün olacak. İnternete bağlanma sorununuz varsa, çözüm için elimizden geleni yapmak isteriz. Lütfen konuyla ilgili iletişim adreslerimize bir mail atın ve en uygun düzenlemeyi birlikte tartışalım.
· Eğitimlerin amacına ulaşması açısından, eğitimler boyunca bilgisayarın karşısında bulunmanızı ve kameranızı kapatmamanızı rica ediyoruz. Eğitimler, tarafımızca hiçbir biçimde kayıt altına alınmamaktadır. Katılımcıların da herhangi bir biçimde kayıt yapmaları yasaktır ve hukuka aykırıdır. Kameranın açık tutulması şartı, yalnızca eğitime odaklanılması amaçlıdır.
· Katılım tamamen ücretsizdir.
· Seminerlerin sonunda, 7 eğitimden en az 6’sına katılanlara sertifika takdim ediyoruz.
Bizim İçin Önemli:
Dersler boyunca oturumlara tam katılım bekliyoruz ve buna çok önem veriyoruz. Oturumların tamamına katılım göstermenizi önemsiyoruz.
Nasıl Başvurulur?
Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.
Bu formu doldurduktan sonra, yine formda belirtilen mail adreslerine göndermeniz gerekiyor.
Son başvuru tarihi: 19 Aralık 2020 Cumartesi
Başvuruların sonuçlandırılması ve katılımcılara dönüşler: 20 Aralık 2020 Pazar
Eğitim günleri: 21 Aralık – 27 Aralık 2020
Ayrıntılı eğitim programı, kabul edilen katılımcılara ayrıca iletilecektir.
Başvuruların e-mail ile yapılması gerekmektedir.
Seminerlere katılım ücretsizdir.
Başvurucular aşağıdaki iletişim adreslerine başvurarak daha detaylı bilgi edinebilirler.
Başvurucuların kabulü başvuru tarihi, mesleki deneyim ve cinsiyet/cinsel yönelim/cinsiyet kimliği dağılımı göz önünde bulundurularak Vakfımız tarafından belirlenecektir.
Seminerler Lüksemburg Büyükelçiliği desteğiyle gerçekleştirilmektedir. Desteği için Lüksemburg Büyükelçiliği’ne teşekkür ederiz.
İLETİŞİM
Av.Evin BATI
0532 560 26 90
Tahir Elçi Vakfı
www.tahirelcivakfi.org
TEV Facebook adresi:
https://www.facebook.com/TahirElciVakfi
TEV Instagram adresi: