Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı

Çevrimiçi AİHS Seminerlerinin Başvuruları Başlıyor

• 14/07/2020 16:19

Çevrimiçi AİHS Seminerlerinin Başvuruları Başlıyor

Tahir Elçi Vakfı İnsan Hakları Akademisi, insan hakları ve demokrasi konularında bütüncül bir yaklaşıma ulaşmak isteyen avukatlara yönelik olarak, özellikle kriz dönemlerinde insan hakları ve demokrasi mücadelesi içinde yargı uygulamalarının kalitesini artırmak amacıyla bu online seminerleri düzenliyor.

Bu Eğitim Kimler İçin?

- Avukatlık meslek faaliyeti içinde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni kullanan, hak ihlali iddiasıyla müvekkilinin başvurusunu Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde takip etmek isteyen,

- Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS)'nde düzenlenen kimi hakları daha yakından tanıyarak iç hukukta da bu bilgisini kullanmak isteyen,

-Eğitim konularında deneyimlerini ve gözlemlerini diğer meslektaşlar ile paylaşarak farklı görüşleri ve bakış açılarını tanımak isteyen, avukatlar ve stajyer avukatlar için...

Eğitimler çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilecektir.

Hangi Konu Başlıkları Öne Çıkıyor? Kimler Var Bu Okulda?

• AİHM ve AYM'ye bireysel başvuru usulü
  • AİHS sistemi, dikkat edilmesi gerekenler
  • İfade Özgürlüğü
  • İşkence Yasağı
  • Kişi Özgürlüğü ve Güvenliği Hakkı
  • Adil Yargılanma Hakkı
  • Ayrımcılık Yasağı
  • Mülkiyet Hakkı

Bu başlıkları Av.Orhan Kemal Cengiz, Av.Mehmet Nur Terzi, Av.Serkan CENGİZ, Av.Hasan Kemal Elban, Av.Beydağ Tıraş Öneri ve Dr.Günal Kurşun'dan dinleyebilirsiniz.

Ayrıntılı eğitim programı seçilen katılımcılara eğitimden önce gönderilecektir.

Nerede, Ne Zaman, Ne Kadar Sürecek?

Eğitimler, bilgisayar üzerinden katılımlı gerçekleştirilecek.

Seminerler 6 Ağustos-14 Ağustos 2020 arası yalnızca hafta içi 7 gün boyunca, her gün 16.00-17.30 saatleri arasında sürecek. Katılım 25 kişi ile sınırlı.

Katılımcıları Nasıl Belirleyeceğiz?

• Katılımcıların seçiminde bir denge gözetmeye çalışacağız, mesleki deneyim, cinsiyet/cinsel yönelim/cinsiyet kimliği dağılımı, dengesine dikkat edeceğiz. Özellikle kadınlar, lgbti+, çocuklar, gibi duyarlı gruplarla çalışıyorsanız, bunu lütfen başvurunuzda belirtiniz.
  • Bu konulardaki eğitim-çalışma isteyen deneyimli başvurulara öncelik vermeyeceğiz. Amacımız; deneyimsiz ve deneyimli meslektaşların dengeli dağılımını gözeterek bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmek.
  • Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Barolarına kayıtlı stajyer avukat ve avukatların yapacağı başvurulara öncelik tanınacaktır.

Başka?

• Eğitimler bilgisayar üzerinden Zoom programıyla verilecek. Programı önceden bilgisayarınıza indirip kurmanızı tavsiye ediyoruz, ancak bunu tercih etmezseniz, doğrudan web sayfası üzerinden de bağlanmanız mümkün olacak. İnternete bağlanma sorununuz varsa, çözüm için elimizden geleni yapmak isteriz. Lütfen konuyla ilgili iletişim adreslerimize bir mail atın ve en uygun düzenlemeyi birlikte tartışalım.
  • Eğitimlerin amacına ulaşması açısından, eğitimler boyunca bilgisayarın karşısında bulunmanızı ve kameranızı kapatmamanızı talep ediyoruz. Eğitimler, tarafımızca hiçbir biçimde kayıt altına alınmamaktadır. Katılımcıların da herhangi bir biçimde kayıt yapmaları yasaktır ve hukuka aykırıdır. Kameranın açık tutulması şartı, yalnızca eğitime odaklanılması amaçlıdır.
  • Katılım tamamen ücretsizdir.
  • Seminerlerin sonunda, 7 eğitimden en az 6’sına katılanlara sertifika takdim ediyoruz.

Bizim İçin Önemli:

Dersler boyunca oturumlara tam katılım bekliyoruz ve buna çok önem veriyoruz. Oturumların tamamına katılım göstermenizi çok önemsiyoruz.

Nasıl Başvurulur?

BAŞVURU FORMUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ! Bu formu doldurduktan sonra, yine formda belirtilen mail adreslerine göndermeniz gerekiyor.

Son başvuru tarihi: 24 Temmuz 2020 Cuma

Başvuruların sonuçlandırılması ve katılımcılara dönüşler: 27 Temmuz 2020 Pazartesi

Eğitim günleri: 06 Ağustos – 14 Ağustos 2020

Ayrıntılı eğitim programı, kabul edilen katılımcılara ayrıca iletilecektir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR!

• Başvuruların e-mail ile yapılması gerekmektedir!
  • Seminerlere katılım ücretsizdir.
  • Başvurucular aşağıdaki iletişim adreslerine başvurarak daha detaylı bilgi edinebilirler!
  • Başvurucuların kabulü başvuru tarihi, mesleki deneyim ve cinsiyet/cinsel yönelim/cinsiyet kimliği dağılımı göz önünde bulundurularak vakfımız tarafından belirlenecektir!

İletişim:

Evin Batı: 0532 560 26 90 - [email protected]