Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı

GAZETECİLİK ETİĞİ VE İNSAN HAKLARI

• 24/07/2021 11:35

GAZETECİLİK ETİĞİ VE İNSAN HAKLARI

"Türkiye’de medyanın olaylar karşısındaki tutumunu açıklayabilmek için artık etik kodlar ve bunların ihlalini tartışmak da yetmiyor. Bazı eylemler, açıkça suç niteliğinde ancak bırakın suçu, etik ihlalini konuşmak bile mümkün değil. Bu kitap, Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı tarafından hazırlandı. Tahir Elçi, tanıyan, tanımayan hepimizin hayatında önemli bir isim. Cezasızlıkla, faili meçhullerle mücadelesi, ülkenin demokratikleşmesi için verdiği çaba, her koşulda yanında durduğu çocukların, kadınların, yaşlıların yaşamlarına dokunuşu Elçi’nin varoluş nedeniydi. Bu kitap yayına hazırlanırken hala aydınlatılmamış bir cinayetle elimizden alındı Elçi. Aydınlatılmadı çünkü aydınlatılmak istenmiyordu. Elçi’nin cinayetten önce nasıl hedef haline getirildiği, hakkında nelerin yazılıp çizildiği, öldürüldükten sonra kendiyle ve cinayetle ilgili yapılan haberler tek başına “medya ve etik” konulu bir ders haline getirilebilir esasen. Ve neden cinayetin aydınlatılmadığı sorusuna da yanıt olarak o ders anlatılabilir".

Etkiniz AB programı desteğiyle ve yönetim kurulu üyemiz Av. Erkan Şenses moderatörlüğünde gerçekleştirdiğimiz, değerli gazeteci-yazarlar Sibel Hürtaş ve Gökçer Tahincioğlu önemli analizlerinin ve katkılarının yer aldığı "Gazetecilik Etiği ve İnsan Hakları" kitabının PDF haline buradan , kitabın basılı haline ise Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı'ndan ücretsiz olarak edinebilirsiniz.