DİN, DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNMAYA YÖNELİK ÇEVRİMİÇİ BİLGİ VE DENEYİM AKTARIM SEMİNERLERİNE BAŞVURULAR BAŞLADI

Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı, insan hakları ve demokrasi konularında , bütüncül bir yaklaşıma ulaşmak isteyen hak savunucularına yönelik olarak, insan hakları ve demokrasi mücadelesi içinde din, düşünce ve ifade özgürlüğünün önemini vurgulamak ve bu hakları savunmaya yönelik bilgi ve tecrübeleri artırmak amacıyla bu seminerleri düzenliyor.

Bu Seminer Kimler İçin?

– İster hukukçu, avukat, stajyer avukat, ister STK çalışanı veya gönüllüsü, ister dini cemaat mensubu olsun, din ve ifade hürriyetinin ilerletilmesi, azınlıkların korunması, devletin sorumlulukları, hukuki yapı, sorunlar ve çözüm önerileri üzerine kafa yoran herkes bu seminerlere katılabilir.

– Bu seminerler konularında deneyimlerini ve gözlemlerini paylaşarak farklı görüşleri ve bakış açılarını tanımak isteyenlere açıktır…

Seminerler online olarak Zoom programı üstünden gerçekleştirilecektir. Dolayısıyla internet bağlantısı olan her yerden katılabilirsiniz.

Hangi Konu Başlıkları Öne Çıkıyor? Kimler Var Bu Okulda?

– Din ve İfade Özgürlüğüne Genel Giriş – Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Madde 9 ve 10 Bağlamında Din, Vicdan ve İfade özgürlükleri;

– Din Özgürlüğü Aleyhine Suçlar;

– Devletin Din ve İfade Özgürlüğü Alanında Pozitif Yükümlülükleri;

– Cumhurbaşkanına Hakaret, Türklüğe Hakaret ve Dezenformasyon Suçları;

Bu başlıkları Av.Orhan Kemal Cengiz, Av.Aynur Tuncel Yazgan, Av.Tuğçe Duygu Köksal ve Dr.Günal Kurşun’dan dinleyebilirsiniz.

Ayrıntılı seminer programı seçilen katılımcılara seminerler başlamadan önce gönderilecektir.

Nerede, Ne Zaman, Ne Kadar Sürecek?

– Seminerler, çevrimiçi olarak 9-10 Eylül 2023 tarihlerinde, öğleden sonraları 13.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Katılım 25 kişi ile sınırlıdır.

Katılımcıları Nasıl Belirleyeceğiz?

– Katılımcıların seçiminde bir denge gözetmeye çalışacağız. Mesleki deneyim, cinsiyet/cinsel yönelim/cinsiyet kimliği dağılımı, dengesine dikkat edeceğiz. Özellikle kadınlar, lgbti+, çocuklar, gibi duyarlı gruplarla çalışıyorsanız, bunu lütfen başvurunuzda belirtiniz.

– Bu konulardaki eğitim-çalışma isteyen deneyimli başvurulara öncelik vermeyeceğiz. Amacımız; deneyimsiz ve deneyimli katılımcıların dengeli dağılımını gözeterek bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmek.

– Katılım tamamen ücretsizdir.

– Seminerlerin sonunda, seminerlerin tamamına katılanlara sertifika takdim edeceğiz.

Bizim İçin Önemli:

– Oturumların tamamına katılım göstermenizi önemsiyoruz.

-Oturumların bir bilgisayardan, sabit bir yerde ve kameralar açık olacak şekilde takip edilmesi gerekmektedir.

Nasıl Başvurulur?

Aşağıdaki başvuru formunu tam doldurmanız yeterlidir.

*** Son başvuru tarihi: 5 Eylül 2023

*** Başvuruların sonuçlandırılması ve katılımcılara dönüşler: 6 Eylül 2023

*** Ayrıntılı seminer programı, kabul edilen katılımcılara ayrıca iletilecektir.

Seminerler Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen Haklara Destek Programı desteği ile gerçekleştirilmektedir. Desteği için Haklara Destek Programına teşekkür ederiz.

Başvurucular aşağıdaki iletişim adreslerine başvurarak daha detaylı bilgi edinebilirler.

Proje Koordinatörü:

Av.Evin BATI

evinbati@tahirelcivakfi.org

Başvuru formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Bunları da inceleyebilirsiniz: